vrijdag 27 juli 2018

Omgaan met pigmentvlekjes

OMGAAN MET PIGMENTVLEKJES

Door zwangerschap, gebruik van de pil of overmatige blootstelling aan de zon kun je een ongelijkmatige teint krijgen of donkere plekjes ontwikkelen. Gebruik deze tips over het voorkomen en behandelen van pigmentvlekjes om weer goed in je vel te zitten!
VOORKOMEN
1. EET ANTIOXIDANTRIJKE VOEDING 
Sla veel kleurig, antioxidantrijk eten in, zoals bessen, druiven, groene bladgroente en pure chocolade (ja, echt waar!). Antioxidanten voorkomen pigmentatie door ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen.
2. ZORG VOOR EEN GOEDE HORMOONBALANS
Door zwangerschap, gebruik van de pil of veel stress kunnen je hormonen uit balans raken, waardoor je meer risico loopt op het ontwikkelen van pigmentvlekjes. Door een dieet rijk aan verse groente en gezonde vetten in combinatie met dagelijkse beweging verlaag je het oestrogeenniveau, waardoor minder melanine wordt aangemaakt. Minder melanine = minder pigment!
3. VERMIJD BLOOTSTELLING AAN DE ZON 
Dit heb je ongetwijfeld eerder gehoord, maar we kunnen niet genoeg benadrukken hoe ontzettend belangrijk het is dat je langdurige blootstelling aan de zon voorkomt om pigmentvlekjes en vroegtijdige veroudering te voorkomen! Als je het gewoon heerlijk vindt om van het zomerzonnetje te genieten (wat we je echt niet kwalijk kunnen nemen), gebruik dan een hydraterende, hoge SPF die je gedurende de dag opnieuw aanbrengt.
BEHANDELEN
1. EXFOLIEER
Door te exfoliëren reinig je de huid grondig en beperk je het risico op acne, maar wist je dat exfoliëren ook helpt bij het verminderen van pigmentvlekjes? Een scrub met glycol- of melkzuur verwijdert de buitenste laag huidcellen en de donkerdere huidcellen (pigment), en tovert de gave, nieuwe huid eronder tevoorschijn.
2. EGALISEER
Als we verkouden zijn, grijpen we al snel naar de vitamine C. Deze fantastische vitamine is echter ook essentieel voor het verminderen van huidpigmentatie. Met een vitamine C-serum egaliseer je je teint door de aanmaak van melanine te beperken en de celvernieuwing te stimuleren, waardoor pigmentatie na verloop van tijd wordt verminderd.
3. VERLICHT
Door een verhelderend product (NovAge Bright Sublime Advanced Brightening Day Cream SPF 20) te gebruiken dat ingrediënten bevat die de aanmaak van melanine voorkomen, geef je je huid een lichte, heldere teint en verminder je het aanzien van donkere plekjes. Gebruik altijd een goede SPF in combinatie met je verhelderende product (tenzij het product al een SPF heeft), omdat het je huid gevoeliger kan maken voor blootstelling aan de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

7-Dagen Nagellak Challenge

7-Dagen Nagellak Challenge : 7-Dagen Nagellak Challenge