donderdag 24 mei 2018

Ochtendyoga Voor Beginners






Ochtendyoga Voor Beginners

Start je dag met balans en rust! Deze yogaroutine zorgt voor een sterke basis en zul je ongetwijfeld fantastisch vinden. Creƫer rust in je hoofd en balans in je lichaam, en begin de dag met een volle dosis energie. Ben je ook al enthousiast over deze snelle en eenvoudige routine?




ZONNEGROET

Verdeel je gewicht over beide voeten. Zorg voor een rustige, regelmatige ademhaling en vind de rust in jezelf. Haal diep adem en strek je armen uit – eerst boven je hoofd en vervolgens naar de zijkant. Buig langzaamaan voorover met de armen en benen gestrekt en zet je handen op de vloer.

PLANKHOUDING

Nu je handen stevig op de vloer staan, kun je voorzichtig met je voeten achteruit springen en de plankhouding aannemen. Zorg dat je polsen recht onder je schouders plat op de vloer liggen en dat je voeten de lijn van je heupen volgen. Adem diep in, rek je uit en voel je ruggengraat langer worden. Adem uit en laat je lichaam langzaam zakken tot je op de vloer ligt. Houd je benen gestrekt en zet jezelf met je voeten af tegen de grond.

COBRA

NTerwijl je op je buik ligt, plaats je je ellebogen onder je schouder. Houd je bovenbenen parallel aan elkaar, span je spieren aan en strek je benen uit, zodat je tenen naar de muur achter je wijzen. Beweeg je borst mee omhoog terwijl je inademt, en weer mee omlaag terwijl je uitademt.

NEERWAARTSE HOND

Vanuit de cobrapositie duw je je lichaam omhoog en plaats je het als een omgekeerde “V” met je handen en voeten stevig op de grond. Probeer je heupen omhoog te duwen en recht je rug. Denk eraan om je armen en benen recht te houden, en het gewicht van je lichaam gelijkmatig te verdelen over je handen en voeten. Houd je nek ontspannen en je kruin richting de grond. Zorg dat je goed en diep door blijft ademen. Kom langzaam omhoog en adem in wanneer je eindigt door de zonnegroet te herhalen.
Herhaal deze serie 6 keer. Bedank jezelf en je lichaam voor deze nieuwe energie, en je voelt je geaard, gefocust en klaar voor de dag. Namaste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

7-Dagen Nagellak Challenge

7-Dagen Nagellak Challenge : 7-Dagen Nagellak Challenge